Incassobranche onder druk.
De incassobranche staat onder druk. Niet wegens een te hoog werkaanbod maar door het teruglopen van incasso opdrachten.
Enkele incassobureaus zijn inmiddels failliet terwijl een respectabel aantal deurwaarderskantoren onder verscherpt toezicht staat.
Verleidelijke aanbiedingen zoals ‘no cure, no pay’ incasso kunnen niet meer worden waar gemaakt. Als na enkele sommaties geen betaling is verkregen zal er moeten worden geprocedeerd. Dan gaat de teller pas echt lopen en kost het u geld, niet het incassobureau.
De oorzaak, die ook u kan raken, is eenvoudig te herleiden.
Enerzijds zijn de incassotarieven aan banden gelegd door de Overheid en direct daarna heeft diezelfde Overheid de Griffierechten fors verhoogd.
Anderzijds heeft informatie via de Media niet altijd een positieve uitwerking op het algehele betaalgedrag.
Hierdoor brokkelt de invloed van een deurwaarder of incassobureau af en staat men machteloos als er geen Vonnis van de Rechter is.
Het gevolg.
Een groeiende populatie heeft daardoor maar al te goed in de gaten dat wanneer een leverancier een vordering van €. 600,-- op een klant heeft, deze zich wel 10x bedenkt voor dat hij of zij naar de Kantonrechter stapt.
Immers, de hoge Griffierechten en bijkomende kosten moeten altijd worden betaald.
In principe moet de schuldenaar deze kosten betalen. Maar als de schuldenaar niets heeft dan heeft u niet alleen het verlies van het factuurbedrag maar worden ook de kosten op u verhaald. Een schadepost van al gauw meer dan €. 1.000,--. Zonde van het geld!
Uw verdienmodel.
Frequent in contact blijven staan met de debiteur. Niet met briefjes maar telefonisch contact blijven houden. Geen afstand creëren. Meedenken en meeveren. Met de debiteur naar een oplossing zoeken.
En gelooft u ons, wij weten al meer dan 30 jaar dat met een goed persoonlijk contact veel meer wordt bereikt dan direct naar de Rechter stappen met alle financiële risico’s en consequenties...
Ons verdienmodel.